Niet zorgeloos zwanger-zijn

Over een baby verliezen in de buik en opnieuw zwanger zijn

Leen is heel rationeel ingesteld en heeft als jonge twintiger haar doelen gesteld om carrière te maken. Ze stapte mee in de zaak van haar toenmalige man en volgde hem naar de Verenigde Staten van Amerika om zijn droom te realiseren. Toen ze terugkwam, was ze op. Fysiek, mentaal en emotioneel. Haar huwelijk voorbij en ook haar eigen zaak waar ze zo hard voor gewerkt had, alles voor had opgegeven, zichzelf had opgeofferd, moest ze nu ook loslaten. Stukje per stukje. Ook haar grote wens om een kind te krijgen, leek niet voor haar weggelegd. Stiekem had ze mij een paar weken geleden voorzichtig toevertrouwd dat ze zwanger was. En nu zat ze voor mij in de praktijk voor het Relax ritueel ‘Mom to be’.


‘Vakantie is leuk’, komt Leen binnen met een stralende glimlach. Nog staand in de onafgewerkte gang aan de voordeur, begint ze vrolijk te vertellen. ‘Kom eerst binnen, neem plaats’, en ik open de deur van de praktijk. ‘Vakantie is echt leuk, ik wist dat niet. Lang uitslapen, rustig opstaan, geen rush, een lege agenda, kiezen wat je doet…’ Ja ik weet het, Slow Mornings hé. Ik vind die ook fantastisch. Hoe gaat het met je? “Goed, goed, goed…”, en haar glimlach en stralende ogen vertellen alles. We zijn al vriendinnen sinds de kleuterschool, en hebben elkaar na een periode van meer dan 10 jaar terug gevonden. Die natuurlijke band was er meteen weer en we pikten spontaan de draad terug op. Na ruim een jaar komt ze nu voor het eerst in mijn praktijk voor een behandeling.


"Het is heel moeilijk om erop te vertrouwen dat alles goed gaat, als je al een kindje in de buik verloren hebt op 6 maanden."


Het eerste trimester is achter de rug en was spannend, en ook wel een beetje bang afwachten. Na een aantal miskramen en een sterrenkindje dat na 6 maanden ter wereld kwam, is het moeilijk om rustig erop te vertrouwen dat deze keer alles goed gaat. Ik stel haar de gebruikelijke vragen hoe het met haar gaat, en waar ze last van heeft. Gelukkig is de misselijkheid nu aan het verdwijnen, en ze slaapt goed. Gemiddeld heeft ze nu wel wat meer slaap nodig, maar dat doet haar ook deugd. Ik leg haar uit hoe het ritueel zal verlopen en wat ze mag verwachten. Ook voor mij is het spannend om een goede vriendin te behandelen, dat maakt het altijd net iets specialer.


DE LIEFDEVOLLE EN VEILIGE BAND TUSSEN MAMA EN BABY WORDT VERSTERKT DANKZIJ DE RITMISCHE MASSAGE MET ROZENKWARTS


De zwangerschapsmassage is een zachte ritmische massage die werkt langs de meridianen of energiebanen van het lichaam. Op deze manier kalmeren we het zenuwstelsel en brengen we het in evenwicht. We laten alles terug stromen als het ware. Je zal nog lang nagenieten van de werking en de geur van deze oliën. Ook je baby zal meegenieten tijdens de massage en als het ware gewiegd worden in het vruchtzakje. De energiefrequentie van de rozenkwarts edelsteen zal trillingen geven via de huid, net zoals een kei die je op het water gooit. Dit zorgt niet alleen voor een ontspannen gevoel, maar brengt ook een heel mooie liefdevolle verbinding tot stand tussen mama en baby in de buik. Veilige hechting start namelijk al in de baarmoeder. En die geruststellende veilige verbinding neutraliseert angstige gevoelens.


‘Ik ben er zo hard van overtuigd dat dit mijn zwangerschap ten goede gaat komen. Iedereen zou dit moeten voelen.'

Leen is heel erg onder de indruk van het effect van de behandeling. Tijdens de massage werd ze terug meegenomen naar haar jeugd. Ze zag beelden van ons toen we als kinderen samen speelden, en van konijntjes. Een liefde voor deze diertjes die we samen delen. Dat is een fantastische reactie en ik ben nog steeds erg onder de indruk als een klant dit meemaakt, en nadien ook kan benoemen. Door de hoofdmassage gaan we bepaalde zaken gaan resetten, of herprogrammeren,... door iets van nu te linken aan een positief gevoel van vroeger. Zij werd teruggebracht naar haar kinderjaren, vrij en gelukkig en onbezorgd… deze prachtige gevoelens heeft zij dus nu gekoppeld aan zwanger-zijn. Ik krijg er zelf eventjes kippenvel van. 

Ze blijft mij maar bedanken, ‘dankjewel’, ‘waw’,... dit had ze niet verwacht. Ik voel mij heel nederig en verlegen. Want het is niet gemakkelijk om mensen op mijn tafel te krijgen, die zo dicht bij mij staan. Voor mij is het dan ook spannend. ‘En nu ga ik jou een knuffel geven,’ zegt ze en staat op. Ja, ja, tuurlijk… en ik ga op in de omhelzing met waterige oogjes. ‘Ik ben er zo hard van overtuigd dat dit mijn zwangerschap ten goede gaat komen. En jij moet dit vooral blijven doen. Iedereen zou dit moeten voelen en kan ermee geholpen zijn. Ik ben zelf heel rationeel ingesteld en heel kritisch en argwanend als het hierop aankomt. Maar deze behandeling heeft al mijn verwachtingen overtroffen.’


WELKOM LIEVE FIEN, EEN PRACHTIGE GEZONDE DOCHTER


"Wat een mooie woorden, zo oprecht en onverwacht. Ik word er stil van en ben heel dankbaar. Ondertussen mogen wij de kleine Fien al verwelkomen! Een prachtige gezonde dochter... Geniet er maar van, want jij verdient het."

Het verhaal van Stephanie
Over haar burn-out